Eat Fresh: Φασόλια μαυρομάτικα με λαχανικά
Το καλοκαίρι έφτασε, και μαζί του η μετακίνηση μου στο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Τήνου. Δύσκολες εφημερίες, αλλά το αεράκι των Κυκλάδων μου δίνει δύναμη. Ατενίζοντας το Αιγαίο από το μπαλκόνι μου με φόντο τη Σύρο και ετοιμάζοντας το γεύμα της αυριανής εφημερίας, σκέφτομαι ποσό σημαντικό ρόλο έχουν στη ζωή μας το περιβάλλον, η κίνηση, η διατροφή, ο τρόπος ζωής. Με άλλα λόγια ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η βιοθεωρία που έχουμε.
Το meal prepping προσπαθώ και το εφαρμόζω από φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όχι βέβαια πάντοτε επιτυχημένα… Πλέον όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να οργανωθώ, και μαζί θα ανακαλύπτουμε διατροφικά tips, εύκολες και γρήγορες συνταγές αλλά και μαγειρικές από διάφορες κουλτούρες. Άλλωστε, χωρίς να θέλω να γίνω κοινότοπος «Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου, και το φάρμακο σου η τροφή σου». Τάδε έφη Ιπποκράτης…
Υλικά (για 1 μερίδα, 730kcal)
- Φασόλια μαυρομάτικα 110gr
- Κολοκυθάκι φρέσκο 160gr
- Καρότο 100gr
- Κρεμμύδι ξερό και φρέσκο 160gr
- Κόλιανδρος και τζίντζερ κατά βούληση
- Ελαιόλαδο 2tbsp
- Soya sauce
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια έως ότου μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λαχανικά μας (πρώτα το κρεμμύδι και εν συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το κολοκυθάκι και τα μυρωδικά) μέχρι να καραμελώσουν, ενσωματώνουμε τα φασόλια και σβήνουμε με τη soya sauce ώστε να γλασαριστούν όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τζίντζερ μπρουνουάζ.
Μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να αποθηκεύσουμε σε ταπεράκια στο ψυγείο.
Μέχρι το επόμενο διατροφικό μας ραντεβού, Καλή σας όρεξη!!